De Spin

De Spin is een unieke nostalgische draaimolen uit 1942 en was de eerste grote mechanisch op en neer bewegende attractie. Met een draaicirkel van 18 meter een echte publiekstrekker op de kermis.

De Spin

De Spin is een unieke attractie in Purmerend op maat gebouwd door Theo van der Linden en bedacht door Adam van der Veen. De bouwtijd van deze attractie is ongeveer drie jaar geweest van 1940 tot 1943. Omdat zij niet veel geld ter beschikking hadden werd er veel gezocht en geruild, het was oorlog in die tijd en er was weinig materiaal te koop. De twee tot vier persoons gondels zijn vervaardigd van oude gaspijpen uit slooppanden van Purmerend en omstreken. Boven in de molen, waar de middenmast in het draaiende gedeelte steunt, is gebruik gemaakt van kardanhulzen van oude T-Fordjes.

In zijn opzet is De Spin de voorloper van de zeer populaire polyp. De snelheid van de attractie is niet te hoog omdat anders de zo kenmerkende, dansende beweging niet gemaakt kan worden. Kermis Paradiso heeft De Spin in eigen beheer grondig gerestaureerd en gemoderniseerd.

Draaimolen, de nostalgische SpinDraaimolen, de nostalgische SpinDraaimolen, de nostalgische Spin

Technische info

  • 6,5m 18m.
  • 3 x 32 Amp.
  • 8 uur, 6 uur.
  • 24 personen.

De Spin huren?

U kunt deze nostalgische attractie huren voor alle soorten evenementen: festival, bedrijfsfeest, kermis, etc. Vraag naar beschikbaarheid, kosten en voorwaarden via ons contactformulier, wij informeren u graag over de mogelijkheden!