Reuzenrad Big Eli Wheel

Uniek klassiek en sfeervol reuzenrad uit 1937 uit Amerika. Met een hoogte van 20 meter volledig verlicht is dit rad de ideale blikvanger voor uw evenement of kermis.

Reuzenrad Big Eli Wheel

Dit "Big Eli" reuzenrad, type "Aristocrat" anno 1937 is gebouwd door de Eli Bridge Company in Amerika en maakt gebruik van een traditionele kabelaandrijving zoals dat oorspronkelijk in 1912 was ontworpen. Het is een mooi authentiek rad, maar dit type aandrijving vergt wel een getrainde, deskundige operator om goed te kunnen draaien. Vanwege de kabelaandrijving moet dit reuzenrad zeer zorgvuldig worden uitgebalanceerd en met gedrevenheid en passie worden bestuurd.

Het rad werd gekocht door een Engelsman en heeft meer dan 30 jaar in een pretpark gestaan. Daarna is het verkocht aan de heer Désiré Jans uit België die het rad ongeveer vijf jaar heeft gehad. Kermis Paradiso vond het reuzenrad in Maldegem in België waar het gedeeltelijk stond opgesteld. Toen het rad in de winter van 1995 naar Nederland werd gehaald was het in zeer slechte staat. Maar nadat er twee winters volop aan was gewerkt en het volledig in eigen beheer grondig was gerestaureerd en gerenoveerd stond 'Big Eli Wheel' er weer als nieuw bij.

Reuzenrad Big Eli Wheel hurenReuzenrad Big Eli Wheel hurenReuzenrad Big Eli Wheel huren

Technische info

  • 17m 8m 20m.
  • 3 x 32 Amp.
  • 8 uur, 5 uur.
  • 32 personen.

Reuzenrad Big Eli Wheel huren?

U kunt deze nostalgische attractie huren voor alle soorten evenementen: festival, bedrijfsfeest, kermis, etc. Vraag naar beschikbaarheid, kosten en voorwaarden via ons contactformulier, wij informeren u graag over de mogelijkheden!