Rups

Een authentieke rups uit 1926, de grootste in de Benelux. De meest romantische attractie aller tijden, met 22 gondels. Met een draaicirkel van 16 meter en een hoogte van ruim 7 meter, een echte blikvanger.

Rups

De rupsbaan is jarenlang één van de meest geziene attracties geweest op de Nederlandse kermissen. Ontworpen rond 1925 in Amerika, maar al snel was deze attractie overgewaaid naar Nederland waar het voor lange tijd de snelst draaiende caroussel was waarin groot en klein graag een ritje maakte. Na verloop van tijd kwamen er steeds snellere en hogere attracties zodat de rups een beetje in het niet raakte. Exploitanten speelden daar op in en verbouwden de rups tot een snelheidsattractie of ze kregen een zeer modern uiterlijk. In sommige gevallen werd de rupsbaan verkocht naar het buitenland, gesloopt of opgeslagen.

Deze rups heeft net als onze zweefmolen jaren lang in Zwitserland bij een hotel gestaan. Begin deze eeuw is de rups opgekocht door een handelaar uit België en daarna weer doorverkocht aan een antiekhandelaar in Waregem die de rups flink heeft opgeknapt. Kermis Paradiso werd in 2014 de nieuwe eigenaar en heeft de molen verder technisch in orde gemaakt en voorzien van een nieuw zeil.

Rups - nostalgische rupsbaanRups - nostalgische rupsbaanRups - nostalgische rupsbaan

Technische info

  • 7,5m 16m.
  • 3 x 32 Amp.
  • 14 uur, 10 uur.
  • 60 personen.

Rups huren?

U kunt deze nostalgische attractie huren voor alle soorten evenementen: festival, bedrijfsfeest, kermis, etc. Vraag naar beschikbaarheid, kosten en voorwaarden via ons contactformulier, wij informeren u graag over de mogelijkheden!