Schiettent

Kraam uit 1932 met kermisverlichting geschikt als schiettent of verkoopstand voor touwtje trekken (lijntrek), ballen gooien, oliebollen, popcorn en suikerspin.

Schiettent

Deze nostalgische kraam wordt helemaal van de gond af aan opgebouwd. Rond 1932 liet de heer Van Dam deze 'schietkraam' door een timmerman uit het dorp Warmenhuizen bouwen, waar hij ook de kermis al bezocht. Hij reisde er mee door heel Noord-Holland in die jaren en verkocht de schiettent daarna aan de heer Verwijk uit Amsterdam die ook de reisroute overnam. Verwijk senior reisde er zeven jaar mee en deed de tent toen over aan zijn zoon Toon die er op zijn beurt achttien jaar mee heeft gereisd.

Daarna ging de schiettent de pakwagen in omdat Toon Verwijk een wagen als kraam had gekocht. In de winter van 1999 heeft Kermis Paradiso de kraam overgenomen, opgeknapt en in originele staat hersteld zodat de schiettent er tegenwoordig weer als vanouds bij staat.

Technische info

  • 10m 3,5m 3m.
  • 3 x 16 Amp.
  • 3 uur, 2 uur.

Schiettent huren?

U kunt deze nostalgische attractie huren voor alle soorten evenementen: festival, bedrijfsfeest, kermis, etc. Vraag naar beschikbaarheid, kosten en voorwaarden via ons contactformulier, wij informeren u graag over de mogelijkheden!