Kermis Tilburg - 30 jaar nostalgie

Tilburg heeft voor de kermis sinds 1990 een apart plein ingericht met nostalgische attracties. Wat kun je er vinden en hoe is dit ontstaan? Welke kermisattracties staan er al jaren?

Kermis Tilburg - 30 jaar nostalgie

Tilburg, juli 2019 - Bij de meeste kermisattracties gaat het vooral om snel, hoog en veel spectakel. Maar veel mensen verlangen juist terug naar de ouderwetse draaimolen en het reuzenrad.

Voor kermisbezoekers die terug verlangen naar kermis-van-vroeger, is sinds 1990 in Tilburg een apart plein ingericht met nostalgische attracties, zoals een rups, spin, draaimolen en carrousel. Hier kan men rustig zitten en gezellig kletsen terwijl de kinderen genieten van al dit vermaak.

Vanaf de start stonden er zo’n 10 attracties opgesteld op het historische Willemsplein, waaronder ‘De Spin’ van Kermis Paradiso. In 2002 vond ruim een verdubbeling van het aantal attracties plaats en werd de nostalgische kermis uitgebreid met de Stadhuisstraat en een gedeelte van het Stadhuisplein. Hierdoor ontstond er een rondje om het Stadhuis. Sinds 2016 staan alle nostalgische attracties op het Koningsplein.

Door het succes van Tilburg is in heel Nederland de vraag naar nostalgische kermissen enorm gestegen. Zo'n nostalgische kermis past ook heel goed bij steden met een mooie historische binnenstad. Ook voor bezoekers is het vaak aantrekkelijk. De sfeer is gemoedelijk, de ritprijzen zijn laag. Zo is Tilburg in 1990 gestart met een ritplijs van 1 gulden en nu 30 jaar later is de ritprijs 1 euro, nog steeds laag vergeleken met de reguliere ritprijzen.

De Tilburgse kermis bestaat al ruim 440 jaar. Jaarlijks staan meer dan 200 attracties uit binnen- en buitenland in een meer dan 4 kilometer lang lint door het centrum van Tilburg. Deze kermis trekt ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers en is één van de best bezochte evenementen van Nederland.

Kermis Paradiso is vertegenwoordigd met vier attracties op de nostalgische kermis in Tilburg. Deze kermis is de grootste van de Benelux, duurt tien dagen en eindigt op de laatste zondag van juli.

Ook nieuws te melden?

Heeft u ook leuk of interessant nieuws voor deze website, meld het dan via ons contactformulier, alvast bedankt voor de moeite!